onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
136 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 9 105 443

Bitki örtüsü, atmosferdeki karbon döngüsünün bir parçasıdır. Bitkiler, fotosentez yoluyla karbondioksiti alır ve oksijen verirler. Bu sayede atmosferdeki karbondioksit miktarını azaltır ve sera etkisini önlerler. Ayrıca bitkiler, toprağı tutarak erozyonu engeller, suyu depolar ve buharlaştırarak yağış oluşumuna katkıda bulunur, sıcaklığı düzenler, rüzgarın hızını azaltır ve hava kirliliğini azaltır.

Doğal bitki örtüsünün tahrip edilmesi, bu faydalı etkilerin tersine dönmesine neden olur. Bitki örtüsünün azalması, atmosferdeki karbondioksit miktarının artmasına ve küresel ısınmaya yol açar. Küresel ısınma ise iklim değişikliği, buzulların erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, kuraklık, sel, fırtına gibi olumsuz sonuçlara neden olur. Bitki örtüsünün tahrip edilmesi ayrıca toprak kaybı, su kaynaklarının azalması, biyolojik çeşitliliğin yok olması ve hava kirliliği gibi çevresel sorunlara da yol açar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...