onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
101 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 8 37 154

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 6 47 148

Gökkuşağının renkleri, güneş ışığının yağmur damlaları tarafından kırılması ve yansıması sonucu oluşur. Güneş ışığı, beyaz ışık olarak görünse de, aslında farklı dalga boylarına sahip yedi renkten oluşur. Bu renkler, kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert ve mor olarak sıralanır.

Güneş ışığı, yağmur damlalarına çarptığında, damlaların içine girer ve kırılır. Bu kırılma, ışığın farklı renklerine ayrılmasına neden olur. Bu renkler, damlanın içinde yansıdıktan sonra tekrar kırılarak dışarı çıkar. Bu çıkış sırasında, renklerin sırası tersine döner. Yani, kırmızı en dışta, mor en içte yer alır.

Gökkuşağının renkleri, gözlemciye göre değişir. Gözlemci, güneşin arkasında durduğunda ve yağmurun önünde baktığında gökkuşağını görür. Gözlemci, gökkuşağının renklerini belirli bir açıda algılar. Bu açıya gökkuşağı açısı denir. Gökkuşağı açısı, kırmızı için yaklaşık 42°, mor için yaklaşık 40° dir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...