onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
100 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 8 39 163

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

İstekleriniz, sahip olmak istediğiniz ama olmazsa olmaz olmayan şeylerdir. Örneğin, yeni bir telefon, bir oyun konsolu veya bir tatil isteyebilirsiniz. İhtiyaçlarınız ise, hayatta kalmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için gerekli olan şeylerdir. Örneğin, yiyecek, su, giyecek ve barınma ihtiyaçlarınız arasındadır.

İstekleriniz ile ihtiyaçlarınız arasındaki farklılıklar şunlardır:

  • İstekleriniz sınırsızdır, ihtiyaçlarınız sınırlıdır. Yani istediğiniz şeylerin sayısı ve çeşidi çok fazla olabilir, ama ihtiyacınız olan şeylerin sayısı ve çeşidi azdır.
  • İstekleriniz kişisel ve değişkendir, ihtiyaçlarınız ortak ve sabittir. Yani istediğiniz şeyler sizin zevklerinize, ilgi alanlarınıza ve hayallerinize göre değişebilir, ama ihtiyacınız olan şeyler her insan için aynıdır.
  • İstekleriniz öncelikli değildir, ihtiyaçlarınız önceliklidir. Yani istediğiniz şeyleri erteleyebilir veya vazgeçebilirsiniz, ama ihtiyacınız olan şeyleri karşılamak zorundasınız.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...