onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
154 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde tarafından 6 48 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 57 181

Sokrates, sorgulama yöntemi olarak bilinen bir yöntem kullanarak, insanların kendi düşüncelerini, inançlarını ve değerlerini sorgulamalarını sağlamıştır. Sokrates’e göre, insanlar sorgulamadan doğruyu bulamazlar ve bilge olamazlar. Sorgulama, insanın kendini tanımasına, geliştirmesine ve mutlu olmasına yardımcı olur.

Sokrates’in bu sözüyle, sorgulamayan hayatın yaşanmaya değmez olduğunu vurguladığını düşünüyorum. Çünkü sorgulamayan hayat, bilinçsiz, anlamsız ve boş bir hayattır. Sorgulamayan hayat, insanın kendi potansiyelini gerçekleştiremediği, kendi özgürlüğünü kullanamadığı ve kendi mutluluğunu bulamadığı bir hayattır.

Bu yüzden, Sokrates’in bu sözünü dikkate alarak, hayatımızı sorgulamalıyız. Hayatımızın amacı nedir? Hayatımızda neye önem veriyoruz? Hayatımızda neyi değiştirmek istiyoruz? Hayatımızda nasıl daha iyi olabiliriz? Bu gibi sorularla hayatımızı anlamlandırmalı ve iyileştirmeliyiz.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...