72 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Ata - Yayıncılık

Eratosthenes (Eratosten) MÖ 276 ile MÖ 194 yılları arasında yaşamış matematikçi, coğrafyacı, astronom ve filozoftur. Dünya’nın çevre uzunluğunu hesaplayan ilk bilim insanı olarak bilinen Eratosthenes (Eratosten), Eratosthenes kalburu buluşuyla asal sayıları kısa yoldan belirleyerek matematiğe katkı sağlamıştır. Sizin bildiğiniz, matematiğe katkı sağlayan Türk bilim insanları var mıdır? Fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:
El Harezmi ilk kez sıfır rakamını kullanan, cebir ve trigonometrinin kurucusu olarak bilinmektedir. Ali Kuşçu, astronomi, matematik ve dil bilimci olarak bilinmektedir.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Ata - Yayıncılık

Alıştırmalar

1. Aşağıdaki çarpan ağaçlarında boş bırakılan kutucuklara uygun sayıları yazınız. Asal sayıların bulunduğu kutucukları boyayınız.
Cevap:

image
2. 18 ile 39 sayılarının arasındaki asal sayıları yazınız.
Cevap:
19, 23, 29, 31, 37 sayıları asaldır.

3. 44, 16, 58 Kutucuklardaki doğal sayıların asal çarpanlarını belirleyiniz.
Cevap:

image

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Ata - Yayıncılık

image

4. Kutucuklardaki doğal sayılardan asal sayı olanları belirleyiniz.
Cevap:

31 = 1 . 31  → 31 sayısının çarpanları 1 ve 31’dir.
97 = 1 . 97 → 97 sayısının çarpanları 1 ve 97’dir. 
17 = 1 . 17 → 17 sayısının çarpanları 1 ve 17’dir.
53 = 1 . 53 → 53 sayısının çarpanları 1 ve 53’tür.

image
5. 175 sayısı, yandaki tahtada asal sayıların çarpımı şeklinde yazılmıştır.
Buna göre ▲ + ■ toplamı kaçtır?
Cevap:

image
6. Onlar basamağında 9 rakamı bulunan iki basamaklı bir asal sayının 1 eksiğinin kaç tane asal çarpanı vardır?
Cevap:

image
7. 50 ile 60 sayılarının arasındaki asal sayıların toplamı kaçtır?
Cevap:

50 ile 60 arasındaki asal sayılar;

53 = 1 . 53 → 53 sayısının çarpanları 1 ve 53’tür. 
59 = 1 . 59 → 59 sayısının çarpanları 1 ve 59’dur. 

53 + 59 = 112 

8. 22 sayısının asal olmayan kaç tane çarpanı vardır?
Cevap:

22 sayısının asal çarpanları 2, 11’dir.
Asal olmayan çarpanı 2’dir.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...