217 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 27, 29, 30, 31 Cevapları - Ata Yayıncılık</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Ata Yayıncılık

image

Sizce hangisi haklıdır? Nedenini açıklayınız
Cevap:
 

Sinem doğru söylemektedir. 

12’nin çarpanları 1, 2, 3 , 4, 6  ve 12’dir.
12 . 1 = 12
2 . 6 = 12
3 . 4 = 12 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları Ata Yayıncılık

Alıştırmalar

image

1. Yanda 180 sayısının bazı çarpanları bulunmuştur. Buna göre ▲ + ■ – ★ işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

2 . ▲ = 180
180 ÷ 2 = 90
▲ = 90

4 . ■ = 180
180 ÷ 4 = 45
■ = 45

9 . ★ = 180
180 ÷ 9 = 20
★ = 20

90 + 45 + 20 = 155

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Ata Yayıncılık

2. 30 sayısının tek doğal sayı olan çarpanlarının toplamı ……………… olur.
Yukarıdaki ifadede verilen noktalı yere kaç yazılmalıdır?
Cevap: 

30 ÷ 2 = 15 
15 ÷ 3 = 5
5 ÷ 5 = 1

5 + 1 + 15 = 21

3. Kutucuklarda verilen sayılardan 54’ün çarpanı (böleni) olanları belirleyiniz.
Cevap: 

1, 3, 9

54 ÷ 2 =27
27 ÷ 3 = 9
9 ÷ 3 = 3 
3 ÷ 3 = 1

4. 70 sayısının doğal sayı çarpanlarının toplamı kaçtır?
Cevap:

70 ÷ 2 = 35
35 ÷ 5 = 7
7 ÷ 7 = 1

1, 2, 5, 7, 35, 70

5. 15 sayısının 150’den küçük olan katlarını yazınız
Cevap: 

15 – 30 – 45 – 60 – 75 – 90 – 105 – 120 – 135 

image
6. Kenar uzunlukları verilen yandaki dikdörtgenin çevre uzunluğu, kısa kenar uzunluğunun kaç katıdır?
Cevap: 

Çevre uzunluğu → 20 + 20 +  5 + 5 = 50 cm
5 . 10 = 50
Çevre uzunluğu kısa kenar uzunluğunun 10 katıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Ata Yayıncılık

7. 128 sayısının çarpanlarının bulunduğu kutucukları yandaki yüzlük tabloda boyayınız.
Cevap:

image

8. Kutucuklardaki sayıların 3 katlarının toplamı kaçtır?
Cevap:

image

9. 12 öğrencinin her sırada eşit sayıda öğrenci olmak üzere kaç farklı sayıda sıra oluşturabileceğini belirleyiniz. 
Cevap:

image

10 15 sayısının 7 katı ile 30 sayısının 3 katının farkı kaçtır? 
Cevap:

image

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...