onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
55 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Fatih’in vasiyetine uygun olarak kurulan veya faaliyet gösteren vakıf kuruluşları günümüzde de mevcuttur. Bu vakıflar, Fatih’in vakfiyesinde belirttiği hizmet alanlarına uygun olarak toplumun ihtiyaçlarını karşılamak, hayır yapmak, kültürü korumak ve geliştirmek gibi amaçlarla çalışmaktadır. Bu vakıflardan bazıları şunlardır:

  • Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi: Fatih’in vakfiyesinde yer alan Fatih Medresesi’nin devamı niteliğinde olan bir vakıf üniversitesidir. Eğitim, araştırma, kültür ve sanat faaliyetleri yürütmektedir.
  • Fatih Sultan Mehmet Vakfı: Fatih’in vakfiyesinde yer alan Fatih Külliyesi’nin yönetimini üstlenen bir vakıftır. Kültürel mirasın korunması, restorasyonu, tanıtımı ve canlandırılması gibi faaliyetler yürütmektedir.
  • Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı: Fatih’in vakfiyesinde yer alan hayır kurumlarının günümüzdeki temsilcisi olan bir vakıftır. Eğitim, sağlık, sosyal yardım, kültür ve sanat gibi alanlarda hizmet vermektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...