onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
54 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 6 48 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bakteriler, hem yararlı hem de zararlı olabilirler. Zararlı bakteriler, insanlarda ve hayvanlarda çeşitli hastalıklara neden olabilirler. Ayrıca besinlerin bozulmasına ve çürümesine de sebep olabilirler. İşte bakterilerin zararlarından bazıları:

  • Bakteriler, insanlarda verem, zatürre, ülser, veba, üst solunum yolu enfeksiyonu, idrar yolu iltihabı, şarbon, difteri, tetanos, bel soğukluğu gibi hastalıklara yol açabilirler.
  • Bakteriler, besinlerin küflenmesine böylece çürümesine neden olabilirler. Bu durum, gıda zehirlenmesi ve ishal gibi sorunlara yol açabilir.
  • Bakteriler, açık yaraların olduğu bölgeden vücuda girerek kangren gibi hastalıklara neden olabilirler. Kangren, dokuların ölmesi ve siyahlaşması anlamına gelir.
  • Bakteriler, çocuk felci, uçuk, AIDS, verem ve kızamık gibi hastalıklara neden olan virüsleri taşıyabilirler. Bu hastalıklar, bağışıklık sistemini zayıflatır ve ölümcül olabilir.
  • Bakteriler, bitkilerde de hastalıklara neden olabilirler. Örneğin ateşli patates hastalığı, domates solgunluğu ve baklagillerde kök çürüklüğü gibi hastalıklar bakteriyel kaynaklıdır. Bu hastalıklar, bitkilerin verimini ve kalitesini düşürür.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...