onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
287 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Eksilmeyen Para

Bir zamanlar, küçük bir köyde, Sami ve Hüseyin adında iki yakın arkadaş yaşardı. Sami, köyün en zengin adamının oğluydu ve Hüseyin ise bir çiftçinin oğluydu. Fakat bu sosyal farklılıklar, onların sıkı dostluğuna engel olamazdı.

Bir gün, Sami’nin babası ona parlak ve altın bir para verdi. “Bu para senin geleceğini inşa etmende yardımcı olacak,” dedi babası. Sami, parayı alıp hemen Hüseyin'e göstermek için koştu. Hüseyin, parayı görünce çok şaşırdı ve “Bu para ile neler yapabiliriz!” diye haykırdı.

Sami, “Bu parayı sadece kendim için kullanmak istemiyorum. Onu bizim dostluğumuzu güçlendirecek bir şey için kullanalım,” dedi. İki arkadaş, parayı kullanarak köydeki herkes için bir bahçe yapmaya karar verdiler. Günlerce çalıştılar ve sonunda herkesin sebze ve meyve yetiştirebileceği bir bahçe oluşturdular.

Bahçe, köydeki herkesi bir araya getirdi ve insanlar birbirlerine yardım etmeye başladı. Sami ve Hüseyin, bahçenin köydeki dostlukları nasıl güçlendirdiğini gördüklerinde çok mutlu oldular. Ve en güzel yanı, Sami’nin altın parası hiç eksilmedi. Çünkü gerçek zenginlik, paylaşılan dostluk ve mutlulukta saklıydı.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...