onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
17 kez görüntülendi
Fen ve Teknoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Doğal sınıflandırma ile yapay sınıflandırma arasındaki fark, canlıların sınıflandırılmasında kullanılan kriterlerin farklı olmasıdır. Doğal sınıflandırma, canlıların köken benzerliklerine, akrabalık derecelerine, sahip oldukları homolog yapılarına ve genetik benzerliklerine göre yapılan sınıflandırmadır. Bu sınıflandırma, canlıların evrimsel tarihlerini ve ortak atalarını yansıtır. Bu yüzden bilimsel ve güvenilirdir. Yapay sınıflandırma ise, canlıların dış görünüşlerine, şekillerine, işlevlerine ve yaşadıkları yere göre yapılan sınıflandırmadır. Bu sınıflandırma, canlıların evrimsel kökenlerini ve akrabalık derecelerini yansıtmaz. Bu yüzden bilimsel değildir .

Örneğin, yarasa ve kuş gibi kanatlı hayvanlar yapay sınıflandırmada bir arada gruplanabilir, ancak bunlar farklı sınıflara ait hayvanlardır. Yarasa bir memeli, kuş ise bir kuştur. Bu hayvanların kanatları, farklı atalardan evrimleşmiş ve farklı işlevlere sahip olan analog yapılar olarak adlandırılır . Doğal sınıflandırmada ise, yarasa ve insan gibi memeli hayvanlar bir arada gruplanabilir, çünkü bunlar aynı sınıfa ait hayvanlardır. Bu hayvanların ön bacakları, ortak bir atadan gelmiş ve farklı şekillere dönüşmüş olan homolog yapılar olarak adlandırılır .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...