onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
63 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde tarafından 12 54 211

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
  • Geri dönüşüm tesislerinde mıknatıslar, metal ayrımı için kullanılır. Mıknatıslar, metal atıkları diğer malzemelerden ayırmak ve geri dönüşüme uygun malzemeleri daha etkili bir şekilde işlemek için konveyör bantları üzerinde veya elektromanyetik olarak entegre edilir. Bu, geri dönüşüm sürecinin verimliliğini artırır.
  • Geri dönüşüm tesislerinde kullanılan mıknatıslar, genellikle kalıcı veya geçici mıknatıslardır. Kalıcı mıknatıslar, sürekli olarak mıknatıslık özelliği gösteren mıknatıslardır. Geçici mıknatıslar ise, elektrik akımı uygulandığında mıknatıslık özelliği kazanan mıknatıslardır. Elektromanyetik mıknatıslar, geçici mıknatısların bir türüdür.
  • Geri dönüşüm tesislerinde kullanılan mıknatıslar, metal atıkları mıknatıslanabilir ve mıknatıslanamaz olarak iki gruba ayırır. Mıknatıslanabilir metaller, demir, çelik, nikel gibi mıknatıslar tarafından çekilen metallerdir. Mıknatıslanamaz metaller, alüminyum, bakır, pirinç, kurşun, çinko gibi mıknatıslar tarafından çekilmeyen metallerdir. Mıknatıslanamaz metaller, başka yöntemlerle ayrılır.
  • Geri dönüşüm tesislerinde kullanılan mıknatıslar, hem çevreye hem de ekonomiye fayda sağlar. Mıknatıslar, metal atıkların daha kolay ve hızlı bir şekilde ayrılmasını ve geri dönüştürülmesini sağlar. Böylece, doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu, atık azaltımı, hava kirliliğinin önlenmesi, istihdam artışı gibi olumlu etkiler yaratır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...