onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Sağlık kategorisinde tarafından 4 31 114

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 22 57

Yeterli ve dengeli beslenme, vücudun sağlıklı büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan tüm besin maddelerinin uygun bir şekilde alınmasıdır. Bu, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu miktarda protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral ve lif içeren bir beslenme planı uygulamaktır.

Dengeli beslenme, beş temel grubun her birinden sağlıklı ve besleyici gıdalardan oluşan çeşitli bir beslenme düzeni oluşturmak anlamına gelir. Bu gruplar genellikle taze sebze ve meyveler, baklagiller, hayvansal proteinler, kepekli tahıllar, kuru yemişler ve kalsiyum kaynakları olarak sıralanabilir.

Yeterli ve dengeli beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirir, kas kütlesini korur ve uzun bir yaşam sürme şansınızı en üst düzeye çıkarır. Ayrıca, sağlıklı kiloda kalarak beslenmek oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmek bağışıklık sistemini güçlendirir, yaşam kalitesini arttırır ve motivasyon sağlar.

Ancak, yeterli ve dengeli beslenmek biraz daha fazla çaba gerektirir. Bu çaba, uzun ve sağlıklı yaşama şansınızı artırmak ve hayal ettiğiniz vücuda kavuşmak açısından denizdeki bir damla su gibidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...