onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Hayat Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
  • Elektronik araçlar, elektrik akımı ile çalışan cihazlardır. Bu nedenle, yanlış kullanıldıklarında elektrik çarpmasına neden olabilirler. Elektrik çarpması, vücutta yanıklara, kalp ritim bozukluğuna, nefes darlığına, bilinç kaybına ve hatta ölüme yol açabilir.
  • Elektronik araçlar, ısınma, kısa devre, aşırı yüklenme gibi nedenlerle patlayabilir veya yangın çıkarabilirler. Bu durumda, hem araç hem de çevresindeki eşyalar zarar görebilir. Ayrıca, yangın dumanı solunması, zehirlenmeye ve boğulmaya sebep olabilir.
  • Elektronik araçlar, kullanım kılavuzlarına uygun şekilde kullanılmadıklarında, arızalanabilir veya bozulabilirler. Bu da, aracın tamir edilmesi veya yenisi alınması gerektiği anlamına gelir. Bu da, hem maddi hem de zaman kaybına neden olur.
  • Elektronik araçlar, çocukların gelişimine zarar verebilirler. Örneğin, bilgisayar, tablet, telefon gibi araçlar, çocukların çok fazla zaman harcamalarına, göz sağlıklarının bozulmasına, sosyal becerilerinin azalmasına, uyku düzenlerinin bozulmasına, obeziteye ve bağımlılığa yol açabilirler .

Bu nedenlerle, elektronik araçları yanımızda bir yetişkin olmadan kullanmamalıyız. Yetişkinler, bize elektronik araçları nasıl doğru ve güvenli bir şekilde kullanacağımızı öğretebilirler. Ayrıca, elektronik araçları kullanırken dikkatli olmalı, kurallara uymalı ve gereğinden fazla vakit harcamamalıyız. Böylece, hem kendimizi hem de çevremizi korumuş oluruz. 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...