onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
5 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 9 107 462

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 39 163

Büyük İskender Savaşları, Antik Makedonya Krallığı’nın MÖ 336 - 323 yılları arasındaki kralı Büyük İskender’in gerçekleştirdiği askeri seferlerdir. İskender, genç yaşında tahta geçtikten sonra, Güneybatı Asya ve Kuzeydoğu Afrika’da eşi benzeri görülmemiş büyük askeri seferlerle geçirdi ve 30 yaşına geldiğinde Yunanistan’dan Kuzeybatı Hindistan’a kadar uzanan antik dünyanın en büyük imparatorluklarından birini oluşturdu.

Büyük İskender’in savaşları arasında öne çıkanlar:

  • Granikos Nehri Savaşı: İskender, Darius’un güçlü ordusunu Granikos Nehri civarında büyük bir yenilgiye uğrattı. Bu zafer, İskender’e Asya’nın bütün yollarını açtı.
  • İssos Savaşı: İskender, İssos Vâdisinde Pers Kralı III. Darius’un ordusunu perişan etti.
  • Gaugamela Savaşı: MÖ 331 yılında Büyük İskender önderliğindeki Makedonlar ve III. Darius önderliğindeki Ahameniş İmparatorluğu arasında yapılan savaştır. Savaşı Büyük İskender kazanmıştır.

Büyük İskender, hükümdarlığı süresince girdiği hiçbir muharebede yenilmeyen ve tarihin en başarılı askerî komutanlarından birisi olarak kabul edilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...