onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde tarafından 9 107 462

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 39 163

Bir elementin elektron konfigürasyonunu belirlemek için aşağıdaki adımları izleyebiliriz:

  1. Elemanın elektronik konfigürasyonunu yazın: Elektronik konfigürasyon, yağmur kuralı ve söz konusu atomun toplam elektron sayısı kullanılarak elde edilir. Nötr bir atomsa, elektron sayısı elementin atom numarasıyla eşleşir.

  2. Orbitalleri artan enerji seviyesine göre gruplandırın: Orbitallerin yağmur yöntemini izleyerek doldurulması her zaman temel enerji seviyesine göre sıralanan elektronik konfigürasyonu üretmez. Bu nedenle alt kabuklar doldurulduktan sonra asıl olmayan kuantum sayısı değerlerine göre gruplandırılmalıdır.

  3. Elektron kabuğu konfigürasyonunu elde etmek için her enerji seviyesindeki elektronları toplayın: Nihai elektronik konfigürasyon elde edildikten sonra, her seviyede bulunan tüm orbitallerdeki elektron sayısını ekleriz.

Bu süreç, bir elementin kimyasal reaktivitesi, bağ oluşturma yeteneği ve diğer kimyasal özellikleri hakkında bilgi edinmemizi sağlar. Bu bilgiler, bir elementin fiziksel ve kimyasal özelliklerini tahmin etmek için yararlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...