onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
5 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 3 5 5

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bizans’ın Osmanlı Devleti’ndeki şehzadeleri kışkırtmasının nedenleri çeşitli olabilir:

  1. Osmanlı Devleti’nin İç İşleri Sorunlarından Yararlanma: Bizans, Osmanlı Devleti’nin iç işleri sorunlarından yararlanarak, merkezi otoritesini zayıflatmayı ve devletin siyasi gücünü en alt seviyelere indirmeyi hedeflemiş olabilir.

  2. Osmanlı’nın İlerlemesini Engelleme: Osmanlı’nın ilerlemesi ve İznik’e yaklaşması, Bizans İmparatorluğu valilerini ve Anadolu ve Rumeli’deki Hristiyan beylerini tehdit etmiştir. Bu durumda ise Bizans tekfurları Osmanlı’yı engellemek için, Bizans İmparatorluğu’ndan yardım istemiştir.

  3. Osmanlı’nın Fetih Politikalarını Engellemek: Bizans’ın Osmanlı Beyliği’nin fetih politikalarını ve sahadaki ilerleyişini kendi gücü ile engellemek istemesi.

  4. İç Sorundan Dış Soruna Dönüşüm: Ayrıca Bizans’ın Osmanlı Devletindeki şehzadeleri kışkırtması bir iç sorundan, dış soruna dönüştüğünü gösterir.

Bu nedenlerle, Bizans’ın Osmanlı Devleti’ndeki şehzadeleri kışkırtması ve isyan ettirmesi, hem Osmanlı Devleti’ni zayıflatmayı hem de kendi güvenliğini ve varlığını korumayı amaçlamış olabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...