onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
12 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 3 5 5

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde Haçlı birlikleriyle yaptığı önemli savaşlar şunlardır:

  • Sırpsındığı Savaşı (1364): Osmanlı ordusunun Haçlı ordusuyla yaptığı ilk savaş olan Sırpsındığı Savaşı, Osmanlı Devleti’nin Balkanlarda hızla yayılması üzerine başladı.
  • Çimen Savaşı (1371): Çimen Bizans’ın batı sınırlarındaki önemli kalelerinden biriydi. I Murat Han döneminde Evrenos Paşa kumandasındaki Türk ordusu, Sırp ve Balkan Hristiyanları Birliği’ni yendi.
  • Birinci Kosova Savaşı (1389): I. Murat Han (Hüdavendigar), Bulgar, Sırp ve diğer Hristiyan devletlerin Balkanlarda hiç de doğru durmadığı ve tehlike arz ettiği için 60.000 kişilik bir ordu hazırlayarak Sırbistan üzerine yürüdü.
  • Varna Savaşı (1444): II. Murat Han, Macaristan ve Lehistan ile Szeged Antlaşması imzalamıştı. Bu antlaşmanın en önemli maddesi de Sırbistan’ın Osmanlılara bağlı bir devlet haline getirilmesiydi.
  • İkinci Kosova Savaşı (1448): Varna yenilgisini unutamayan Hunyadi Yanoş Macar rahipliğine getirilince tekrar bir Haçlı ordusu kurarak Osmanlı Devleti’ne saldırmak istedi.
  • Niğbolu Savaşı (1396): Yıldırım Bayezit döneminde gerçekleşen dördüncü haçlı savaşıdır.

Bu savaşlar, Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde Haçlı birlikleriyle yaptığı önemli savaşlardan bazılarıdır. Bu savaşlar, Osmanlı Devleti’nin genişlemesinde ve Haçlı birlikleriyle olan ilişkilerinde önemli bir rol oynamıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...