onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 3 5 6

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Ahiler, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda önemli bir rol oynamıştır. Ahilik, Anadolu’nun Türkleşip İslamlaşmasını sağlamıştır. Ahiler, cihat anlayışları gereği, sürekli olarak savaş yapılan “uç” bölgelerine yönelmişlerdir. Bu duygu onları, Osmanlı Beyliği’nin kuruluş bölgesine doğru harekete geçirmiştir. Çünkü, oralar savaşa uygun yerlerdir. Ahiler, fütühatı başarmak için Osmanlı ordularına yalnız örgütlü ve imanlı savaşçı sağlamakla kalmayıp, halk arasında dinî ve sosyal fikirleri propaganda etmekle de uğraşmışlardır. Onlar, faaliyete geçtikleri ülkelerin sosyal yapısında ve siyasî örgütlerinde büyük yenilikler yaparak, yeni gelenlerle yerli halkın kaynaşmasını sağlayarak fütühat işlerini kolaylaştırmışlardır. 

Ahilerin Osmanlı Devleti’nin kuruluşundaki katkıları şunlardır:

  1. Ahiler, Osmanlı ordusuna derviş-gazi ve alperen olarak katılmışlardır.
  2. Ahiler, Osmanlı ordusuna yetiştirdiği devlet adamları ile katkı sağlamıştır.
  3. Ahiler, Osmanlı ordusuna örgütlü ve imanlı savaşçı sağlamıştır.
  4. Ahiler, Osmanlı ordusuna halk arasında dinî ve sosyal fikirleri propaganda etmekle uğraşmıştır.
  5. Ahiler, faaliyete geçtikleri ülkelerin sosyal yapısında ve siyasî örgütlerinde büyük yenilikler yaparak, yeni gelenlerle yerli halkın kaynaşmasını sağlayarak fütühat işlerini kolaylaştırmışlardır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...