onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
19 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 27 253 824

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bu kavramların açıklaması şöyledir:

  1. Askeri: Askeri, genellikle askeri veya savaşla ilgili olanı ifade eder. Osmanlı İmparatorluğu’nda, askeri sınıf, devletin yönetim ve savunma işlerini yürüten kişileri içeriyordu.

  2. Reaya: Reaya, bir hükümdarın yönetimi altındaki halkı ifade eder. Osmanlı İmparatorluğu’nda, bu terim genellikle Müslüman olmayan uyruklar için kullanılırdı.

  3. Bedesten: Bedesten, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki şehirlerde bulunan kapalı pazar veya pazar salonu türüdür. En değerli ve önemli malların (altın ve mücevher gibi) saklandığı ve satıldığı yerdi.

  4. Kervansaray: Kervansaray, tüccar ve yolcuların konaklaması amacıyla yapılan hayır kurumlarıdır.

  5. Kapan Hanı: Kapan Hanı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, yiyecek, içecek maddeleri ile hububat ürünlerinin tartılıp satıldığı bir yerdi.

  6. Çiftbozan: Çiftbozan, Osmanlı İmparatorluğu’nda, toprağını üst üste ekmeyen çiftçilerden alınan bir ceza vergisiydi.

  7. Lonca: Lonca, belirli bir iş kolunda usta, kalfa ve çırakları içine alan ve bir tür dernek gibi çalışan bir oluşumdur.

Bu kavramlar, Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyal ve ekonomik yapısının önemli bir parçasını oluşturuyordu. Her biri, toplumun farklı yönlerini temsil ediyor ve birlikte, İmparatorluğun karmaşık ve çeşitli yapısını oluşturuyordu.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...