onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 8 37 153

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Mescid-i Nebi, peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) Medine’ye hicret ettikten sonra inşa ettirdiği ve kabrinin de bulunduğu mescittir. Mescid-i Nebi, Müslümanlar için ikinci en kutsal mescit olarak kabul edilir.

Mescid-i Nebi’nin yapımı, 622 yılında Eylül ayında başladı ve 623 yılında Nisan ayında tamamlandı. Mescid-i Nebi’nin yapılma amacı, Müslümanların namaz kılmaları ve toplantı yapmaları için bir yer sağlamaktı. Mescid-i Nebi, zamanla eğitim, barınma ve sosyal faaliyetler için de kullanılan bir merkez haline geldi.

Mescid-i Nebi’nin ilk hali, basit ve mütevazı bir yapıydı. Taş temel üzerine kerpiçten duvarları, hurma yapraklarından çatısı ve üç kapısı vardı. Mescid-i Nebi’nin doğu duvarına bitişik olarak Hz. Muhammed (sav) ve ailesi için iki oda yapıldı. Daha sonra bu odaların sayısı arttı ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav), Ebu Bekir ve Ömer buraya defnedildi.

Mescid-i Nebi, tarihte birçok kez genişletildi ve yenilendi. Emeviler, Abbasiler, Memlükler ve Osmanlılar dönemlerinde mescide çeşitli ilaveler ve değişiklikler yapıldı. Bugün Mescid-i Nebi, modern mimari ve teknoloji ile donatılmış, 100 bin kişilik kapasiteye sahip, yeşil kubbeli ve yeşil halılı muhteşem bir ibadet mekanıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...