onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 5 20 87

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 5 39 152

İftar ve sahur, Ramazan ayında oruç tutan Müslümanların yeme içme alışkanlıklarını düzenleyen iki önemli kavramdır. İftar, orucu açmak anlamına gelir. Sahur ise, oruca başlamadan önce yenen son yemektir.

İftar, güneşin batışıyla birlikte başlar ve oruçlu kişi, Allah’ın rızasını kazanmak için yaptığı ibadetin sonucunda nimetlere kavuşmanın sevincini yaşar. İftar, aynı zamanda bir paylaşma, dayanışma ve bereket vaktidir. Oruçlular, iftar sofralarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak, onların da bayram sevincine ortak olurlar.

Sahur, tan yeri ağarmadan önce yenen yemektir. Sahur, oruç tutan kişiye güç ve enerji verir. Sahur yemek, orucun sünnetlerinden biridir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sahura kalkmayı tavsiye etmiş ve “Sahur yiyiniz, çünkü sahurda bereket vardır.” buyurmuştur. Sahur, aynı zamanda bir sabır, disiplin ve irade eğitimidir. Oruçlular, sahur vaktinde yedikleri yemekle, gün boyunca nefislerini terbiye edeceklerini hatırlarlar.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...