onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
184 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Osmanlı'nın balkanlarda birçok toprağını kaybetmesine sebep olan savaşlar Balkan Savaşlarıdır.

1. Balkan Savaşı sonucunda:

Balkanlarda ki ve Ege denizinde ki Osmanlı hakimiyeti son bulmuştur

2. Balkan Savaşı sonrasında:

Balkan savaşlarında yaşayan binlerce Türk Anadolu ya göç etmek zorunda kalmıştır, Batı Trakya Türkleri sorunun çıkmasına neden olmuştur

Ordunun siyasete karışmasının acı sonuçları görülmüştür. Bunu gören Mustafa Kemal daha sonra yaptığı inkılapla orduyu siyasetten ayırmıştır.

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Balkan topraklarının Balkan Savaşları ile kaybedilmesi sonucu Osmanlı Devleti’nin Ege Denizi’ndeki hakimiyeti sona ermiştir. Ayrıca Osmanlı Avrupa’daki topraklarının büyük bir kısmını kaybetmiştir. Bunun sonucunda bu kaybedilen topraklardan alınan tarım mahsulleri de kesilmiştir. Savaş sonucu Balkanlarda yaşayan çok sayıda Türk Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmıştır ve sonuç olarak Balkanlardaki Türk ve İslam kültürü oldukça zayıflamıştır. Son olarak, Osmanlı Devleti içinde Osmanlıcılık ideolojisinin başarısız olduğu fark edilmiş, bunun yerine Türkçülük ideolojisi benimsenmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...