onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
76 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Koloni, bir devletin kendi ülkesi dışındaki toprakları ele geçirerek oraya kendi vatandaşlarını yerleştirmesi ve bu toprakları genellikle ticari faaliyetlerde kullanması amacıyla oluşturduğu idarelere verilen isimdir. Kolonicilik ya da kolonyalizm ise, bu kolonilerin devletin idaresinde aktif olarak kullanılmasına denir.

Kolonicilik tarihi, İlk Çağ’dan itibaren var olan bir faaliyettir ve özellikle denizlerde ve karalarda çeşitli kolonilerin kurulmasıyla tanınır. Kolonicilik, zamanla kendi kültürünü, dinini veya siyasi yapısını koloni olarak ele geçirilen bölgede empoze etmeye başlayan ve ilerleyen dönemlerde sömürgecilik olarak kendini gösteren bir kavramdır.

Koloniciliğin ortaya çıkış nedenleri arasında hammadde ihtiyacı, nüfus artışıyla toprağın yetersiz kalması, askeri gücün artırılması isteği ve ekonomik sebepler bulunmaktadır. Tarih boyunca birçok devlet, daha geniş alanlara yayılmak için koloni kurmuş ve bu süreçte kolonicilik anlayışı gelişmiştir. Kolonicilik, coğrafi keşifler, sanayi inkılabı ve yeni dünya düzeni ile birlikte emperyalizm ile bağlantılı olarak gelişmiş ve sömürgecilik anlayışının temelini oluşturmuştur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...