onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Fizik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 1 3 10

Isı sığası, fiziksel ve kimyasal sistemlerde önemli bir kavramdır. Bir maddenin sıcaklığını 1 derece artırmak için verilmesi gereken enerji miktarını ifade eder. Bu kavram, iki temel durumda kullanılır:

  1. Öz Isı Sığası ©: Birim kütle başına düşen ısı sığasıdır. Öz ısının aksine, kütle miktarına oran yoktur. Bu nedenle, maddenin ayırt edici bir özelliği değildir. Kütle arttıkça öz ısı sığası da artar.

  2. Toplam Isı Sığası (Q): Bir sistemin toplam ısı sığası, sistemdeki tüm maddenin ısı sığasının toplamıdır. Bu, birden fazla bileşen içeren sistemlerde önemlidir.

Isı sığası, enerji transferi ve termodinamik olaylarını anlamak için temel bir kavramdır. Özellikle maddenin sıcaklık değişimine nasıl tepki verdiğini anlamak için kullanılır. Isı sığası, farklı maddeler arasındaki ısı transferini incelemek ve mühendislik uygulamalarında kullanmak için önemlidir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...