onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
64 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Hindistan’da halk arasında yaşanan sınıf farklılıklarına kast sistemi denir. Her Hindu bir 'kast' sistemi içinde doğar. Kast, toplumda özel bir konumu olan ve bu konumu nedeniyle öteki gruplardan ayrılan bir insan topluluğudur. Çocuklar anne ve babalarının kastına bağlıdır ve inanmış bir Hindu, yaşamını kastının kurallarına kesin bir bağlılıkla sürdürür. Var olan çeşitli dinsel toplulukların yanında, bir de birçok kasta ve alt kasta bölünmesi, Hindistan'ın tarihi boyunca siyasi birlik kurmasını engellemiştir.

Kast Sisteminin Hindistan’ın Siyasi Birliğine Etkileri

Kasta sisteminin Hindistan’ın siyasi birliğinde önemli etkileri bulunmaktadır. Kast sistemine göre milletlere ayrılan halk tabanı kendi milli değerlerini ve geleneklerini oluşturmuştur. Bu nedenle siyasi birlik oluşmasından çok siyasi bir parçalanma söz konusudur. Bu da Hindistan’ın tek millet, tek devlet olmasını zorlaştırmaktadır. Hindistan’ın halk tabanı kast sisteminin oluşması nedeniyle ayrılıklara meydan verince siyasi birlik de etkilenmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...