onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
3 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde tarafından 4 37 113
Hucurât Suresi 10. ayette verilen mesaj nedir ﴾10﴿ Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 5 20 89

Hucurât Suresi’nin 10. ayeti, Müslümanların birbirleriyle olan ilişkilerinde kardeşlik bağının önemini vurgular. Ayette geçen “Müminler ancak kardeştirler” ifadesi, imanın insanları bir araya getiren güçlü bir bağ olduğunu ve bu bağın, nesep veya kan bağından daha kuvvetli olduğunu belirtir. Müminlerin birbirleriyle olan ilişkilerinde adalet, merhamet ve sevgi göstermeleri, anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeleri ve Allah’a karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği ifade edilir.

Bu ayet, aynı zamanda Müslümanların birbirlerinin haklarını koruma ve aralarındaki sorunları adil bir şekilde çözme yükümlülüğüne de işaret eder. İslam toplumunda huzur ve birliğin sağlanması için, müminlerin arasındaki anlaşmazlıkların düzeltilmesi ve bu süreçte Allah’a karşı takva sahibi olunması gerektiği vurgulanır. Takva, Allah’ın emirlerine uyma ve yasaklarından kaçınma bilinci olarak tanımlanabilir. Ayetin son kısmında, bu davranışların Allah’ın rahmetine mazhar olma yolunu açacağı belirtilir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...