onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
15 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 249 814
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Ramazan aylarında cami minarelerinin arasına gerilen tellerin üzerindeki ampuller ve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller paralel bağlıdır. Bu aydınlatma yöntemi, ışığın daha net ve parlak olmasını sağlar. İşte nedenleri:

  1. Parlaklık: Minarelerde, bahçe aydınlatmalarında, düğünlerde ve cenazelerde kullanılan aydınlatmaların parlak olması önemlidir. Paralel bağlantılar, ışıkların daha parlak yanmasını sağlar.

  2. Dirençlerin Bölünmesi: Paralel bağlantılarda dirençler bölündüğü için, her bir ampul aynı miktarda elektrik alır ve bu da daha homojen bir aydınlatma sağlar.

  3. Arıza Tespiti ve Müdahale: Paralel bağlantılar sayesinde, bir ampulde arıza oluştuğunda diğerleri etkilenmez. Arızanın hangi ampulde olduğu kolayca tespit edilebilir ve müdahale edilebilir.

Bu nedenlerle, Ramazan aylarında cami minarelerinin arasına gerilen tellerin üzerindeki ampuller ve bahçe aydınlatmalarında kullanılan ampuller paralel bağlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...