onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
98 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kitaplara yapılan resim sanatına, genel olarak minyatür denilir. Minyatür, küçük boyutlu, renkli ve süslü resimlerdir. Minyatürler, genellikle el yazması kitapların sayfalarını süslemek, metnin anlamını görselleştirmek veya tarihi olayları canlandırmak için yapılırdı. Minyatürlerde derinlik ve perspektif yoktur, çünkü resimler düz bir zemin üzerine yapılırdı. Minyatürlerde ayrıca insan ve hayvan figürleri, bitki ve çiçek motifleri, geometrik şekiller gibi pek çok unsur kullanılırdı.

Minyatür sanatı, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Türkler, minyatür sanatını Orta Asya’dan beri geliştirmiş ve Anadolu’ya getirmişlerdir. Anadolu’da Selçuklu, Beylikler, Osmanlı gibi devletler döneminde minyatür sanatı zirveye ulaşmıştır. Minyatür sanatının ustalarından bazıları Nakkaş Osman, Nakkaş Sinan Bey, Nakkaş Levni, Nakkaş Nakkaş Ali gibi isimlerdir. Bu sanatçılar, pek çok eserde imzasız olarak çalışmışlardır. 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...