onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
6 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 3 5 11

Rüzgarlarla yağış arasındaki ilişki, havadaki nem miktarının taşınması ve yağışın dağılımını etkilemesiyle ilgilidir. Rüzgarlar, nemli hava kütlesini farklı bölgelere taşıyarak, bu bölgelerde yağış oluşumuna katkıda bulunur. Örneğin, nemli hava kütlesi bir yükseltici bölgeye, yani dağlara veya yüksek platolara çarptığında, hava soğur ve bu soğuma ile nem yoğunlaşarak yağışa dönüşür.

Bu süreçte, rüzgarın yönü ve şiddeti çok önemlidir. Rüzgarın yönü, nemli havanın hangi bölgeye taşınacağını belirlerken, rüzgarın şiddeti, yağışın miktarı ve süresini etkileyebilir. Hızlı rüzgarlar, nemli hava kütlesini hızla hareket ettirerek, yağışın dağılımını etkiler ve şiddetli rüzgarlar, yağmur bulutlarını hızla uzaklaştırarak, yağışın süresini kısaltabilir ve yağış miktarını azaltabilir.

Sonuç olarak, rüzgarlar, yağış miktarını ve dağılımını etkileyen önemli bir faktördür ve bölgesel iklimi de etkileyerek, farklı iklim tiplerinin oluşmasına neden olabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...