onlineodev.com'a Hoş Geldin!

Burası bilgi paylaştıkça büyüyen bir eğitim platformudur. Aklına takılan tüm soruları hiç çekinmeden sorabilir veya hakim olduğun konularda diğer öğrencilere yanıt vererek onlara destek olabilirsin. Hadi, sen de bu güzel dayanışmanın bir parçası ol.

80 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Alıştırmalar

1. Emre her gün kumbarasına para atıyor. Emre’nin son durumda kumbarasında TL biriminde bulunan para miktarının 5 katının 40 TL fazlası 440 TL’ye eşittir. Buna göre son durumda Emre’nin kumbarasında bulunan para miktarı e TL olmak üzere e’yi bulmaya yönelik birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemi yazınız.

2. İlker Bey, evinden çıkıp eski bir arkadaşını evinde ziyaret ediyor. İlker Bey’in gittiği mesafenin 20 km eksiğinin 2 katı 120 km’dir. Buna göre İlker Bey’in evinden çıkarak arkadaşının evine kadar gittiği mesafe x km olmak üzere bu mesafeyi bulmaya yönelik birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemi yazınız.

3. Esra’nın gezdiği müze sayısının 5 fazlasının 3 katı 48’dir. Buna göre Esra’nın gezdiği müze sayısı m olmak üzere müze sayısını bulmaya yönelik birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemi yazınız.

4. Yanda boyu 160 cm uzunluğunda olan bir dolap verilmiştir. Dolabın cam kapağının boyu, tahta kapağın boyundan 20 cm daha fazladır. Tahta kapağın boyu x cm olmak üzere tahta kapağın boyunu bulmaya yönelik birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemi yazınız.

Çözümler:

image

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.


...