76 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">Atatürk Dönemi’nde yaşasaydınız tarımın geliştirilmesi için hangi önerileri sunardınız? Açıklayınız.</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Atatürk Dönemi'nde yaşıyor olsaydım, tarımın geliştirilmesi için şu önerilerde bulunurdum:

1. Tarımsal Eğitimin Yaygınlaştırılması:

  • Köy Enstitüleri'nin Genişletilmesi: Köy Enstitüleri gibi kurumların sayısını artırarak, köylülerin modern tarım tekniklerini öğrenmesini sağlardım.
  • Ziraat Okullarının Kurulması: Her ilde ziraat okulları açarak, tarımla uğraşan gençlerin yetişmesini desteklerdim.
  • Tarımla İlgili Yayınların Artırılması: Köylülere yönelik tarım dergileri, kitapçıklar ve broşürler hazırlayarak, bilgi paylaşımını kolaylaştırırdım.

2. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi:

  • Kredi Kolaylığı: Köylülere düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanları sunarak, yatırım yapmalarını teşvik ederdim.
  • Gerekli Malzemelerin Temini: Tarım aletleri, tohum ve gübre gibi ihtiyaçların kooperatifler aracılığıyla köylülere uygun fiyatlarla temin edilmesini sağlar, böylece maliyetlerini düşürürdüm.

3. Sulama Sistemlerinin Geliştirilmesi:

  • Baraj ve Gölet İnşaatı: Sulama sistemlerinin geliştirilmesi için baraj ve gölet inşaatlarına hız verirdim.
  • Sulama Kanallarının Yapımı: Sulama kanalları yaparak, tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılar, kuraklığa karşı önlem alırdım.

4. Tarım Araştırmalarına Destek Verilmesi:

  • Araştırma Enstitülerinin Kurulması: Tarımla ilgili araştırma enstitüleri kurarak, yeni tarım teknikleri ve ürün çeşitlerinin geliştirilmesine destek verirdim.
  • Yabancı Uzmanlarla İşbirliği: Yabancı ülkelerden tarım uzmanları getirerek, bilgi alışverişini sağlar ve ülkemizin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırdım.

5. Tarım Ürünlerinin Pazarlanması:

  • Kooperatifler Vasıtasıyla Pazarlama: Tarım ürünlerinin kooperatifler aracılığıyla toplu olarak pazarlanmasını sağlayarak, köylülerin daha iyi fiyat almasını desteklerdim.
  • Soğuk Hava Depoculuğu: Tarım ürünlerinin uzun süre saklanması için soğuk hava depoları inşa ederdim.

6. Toprak Reformu:

  • Toprak Dağıtımı: Toprakların daha adil bir şekilde dağıtılmasını sağlayarak, köylülerin toprak sahibi olmalarını desteklerdim.
  • Tarım İşletmelerinin Büyümesi: Küçük ve parçalanmış tarım işletmelerinin birleştirilerek daha büyük ve verimli işletmeler oluşturulmasını teşvik ederdim.

7. Tarımla İlgili Yasaların Geliştirilmesi:

  • Tarımla İlgili Kanunların Güncellenmesi: Tarımla ilgili mevcut yasaları güncelleyerek, değişen koşullara uygun hale getirirdim.
  • Tarım Sigortası Sisteminin Kurulması: Doğal afetler ve diğer risklere karşı çiftçileri sigortalayarak, gelir kayıplarını önlerdim.

Bu önerilerim, Atatürk'ün tarım politikalarına uygun olarak, Türkiye'nin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi ve köylülerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Ek olarak şu konulara da dikkat çekmek isterdim:

  • Kadınların Tarımda Rolü: Kadınların tarımda daha aktif rol almasını sağlayacak projeler geliştirirdim.
  • Organik Tarım: Kimyasal gübre ve ilaç kullanımını azaltarak, organik tarımı teşvik ederdim.
  • Tarım Kooperatiflerinin Demokratik Yönetimi: Kooperatiflerin üyeleri tarafından demokratik bir şekilde yönetilmesini sağlar, böylece köylülerin karar alma süreçlerine katılımını desteklerdim.

Bu önerilerimle, Türkiye'nin tarım alanında daha güçlü ve sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmasına katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...