97 kez görüntülendi
Sosyoloji kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">“Yeni Türkiye Devleti iktisadi bir devlet olacaktır.” Atatürk bu sözüyle neyi vurgulamak istemiştir? Belirtiniz.</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Atatürk'ün "Yeni Türkiye Devleti iktisadi bir devlet olacaktır." sözüyle vurgulamak istediği şey, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını kazanması ve ekonomik kalkınmayı hedeflemesidir. Atatürk, Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte sadece siyasi bağımsızlık değil, aynı zamanda ekonomik bağımsızlık da sağlamayı amaçladı. Bu söz, Türkiye'nin ekonomik alanda güçlü ve bağımsız bir devlet olacağına dair bir vizyonu ifade eder.

Atatürk, ekonomik alanda dışa bağımlılığın azaltılmasını, yerli üretimin arttırılmasını, devletin ekonomiye müdahale etmesini ve sanayileşmeyi teşvik etmesini istiyordu. Bu bağlamda, devletçilik ilkesini benimseyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında devletin aktif bir rol oynaması gerektiğini savundu. Yani, Atatürk bu sözüyle Türkiye'nin sadece siyaset alanında değil, aynı zamanda ekonomik alanda da güçlü, bağımsız ve kalkınmış bir devlet olmasını amaçladığını anlatmak istemiştir.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...