55 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">Demokrat Parti döneminde tarımda makineleşmenin artmasının iç göçler üzerindeki etkisi sizce nasıl olmuştur?</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Demokrat Parti dönemi, tarımda makineleşmenin hız kazandığı bir dönemdir. Tarım makinelerinin kullanımı arttıkça, tarımsal üretimde daha az iş gücüne ihtiyaç duyulmaya başlandı. Bu da kırsal kesimde yaşayan birçok insanın işsiz kalmasına yol açtı. Kırsal alanlarda yaşayan ve geçimlerini tarımdan sağlayan birçok kişi, makinelerle yapılan işlerin insanlar tarafından yapılmasına gerek kalmaması nedeniyle iş bulamamaya başladı. Bunun sonucunda, kırsal alanda işsizlik ve yaşam koşullarının zorlaşması nedeniyle büyük bir iç göç hareketi başladı. İnsanlar, daha iyi yaşam koşulları ve iş bulma umuduyla büyük şehirlere yöneldiler. Şehirlerdeki sanayi sektöründe iş bulma fırsatları, köylerden kente göçü hızlandırdı. Bu durum, şehirlerde nüfus artışına ve özellikle gecekondulaşma gibi yeni toplumsal sorunların ortaya çıkmasına sebep oldu. Aynı zamanda, kırsal kesimde yaşayan genç nüfusun büyük bir kısmı, tarım sektöründe çalışmayı tercih etmeyip kentlerde daha farklı iş kollarına yönelerek, köylerde kalan yaşlı nüfusla birlikte demografik yapıyı değiştirdi. Demokrat Parti döneminde tarımda makineleşmenin artması, hem kırsal kesimdeki insanları olumsuz etkileyip iç göçü artırmış hem de şehirlerde yeni toplumsal ve ekonomik yapılar oluşturmuş oldu.

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...