onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
67 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çocuk hakları sözleşmesinin eğitimle ilgili maddesi, çocukların eğitim hakkını tanımlayan ve koruyan bir maddedir. Bu maddeye göre:

  • Her çocuk eğitim hakkına sahiptir ve dil, ırk, cinsiyet, din veya başka herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu haktan yararlanır.
  • İlköğretim herkes için zorunlu ve ücretsizdir. Çocukların yeteneklerine göre yüksek öğretim ve mesleki eğitim fırsatlarına erişimi sağlanır.
  • Eğitim, çocuğun kişiliğinin, yeteneklerinin ve zihinsel ve bedensel gelişiminin en üst düzeyde gerçekleşmesine katkıda bulunur. Eğitim, çocuğun insan haklarına, barışa, hoşgörüye, eşitliğe ve dostluğa saygı duymasını öğretir.
  • Eğitim, çocuğun kendi kültürüne, diline ve değerlerine saygı gösterir. Eğitim, azınlık veya yerli gruplara mensup çocukların kendi kültürlerini, dillerini ve geleneklerini yaşatmalarına olanak tanır.

Çocuk hakları sözleşmesinin eğitimle ilgili maddesi, çocukların eğitim hakkının önemini vurgulayan ve bu hakkın gerçekleştirilmesi için devletlere sorumluluklar yükleyen bir maddedir. Bu madde, çocukların hem bireysel hem de toplumsal gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...