onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
91 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
  • Milli birlik ve beraberlik toplumu bir arada tutar, birbirine kenetler, dayanışmayı sağlar
  • Milli birlik ve beraberlik toplum içinde kültür oluşturmaya yaramaktadır. Toplumdaki huzurun ve güvenliğin başlıca güvencesi olan milli birlik ve beraberliğin özellikle kriz anlarında işe yaradığı bilinmektedir.
  • Milli birlik ve beraberlik güçlü bir ülkenin oluşmasını sağlar. Vatan ile millet birbirlerine bağlıdır, birlik olmazsa zayıflar ve yok olurlar.
  • Milli birlik ve beraberlik sosyal adalet içinde toplumsal dayanışmayı ve iş birliğini sağlar. Türk toplumunun çeşitli kesimlerini oluşturan bireyler arasındaki dengeyi, tutarlı ve uyumlu bir iş bölümü ve iş birliğine dönüştürür. Herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışır. Böylece ülkede sosyal gücün gelişmesi sağlanmış olur.
  • Milli birlik ve beraberlik ülkede siyasal gücün gelişmesinde de önemli bir rol oynar. Aynı milletin bir parçası olduğunun inancını taşıyan siyasal partiler; ülke, devlet ve milletin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket ederek her türlü tehlikeye karşı güç birliği yaparlar. Kurtuluş Savaşı’nda farklı düşüncedeki insanların, yurdu kurtarmak için tek bir düşünce etrafında toplanması bunun en güzel örneğidir.
  • Milli birlik ve beraberlik ülkede askerî gücün gelişmesinde hayati bir öneme sahiptir. Arkasına Türk milletinin desteğini alan Mehmetçik, hiçbir zaman yenilmez.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...