onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
74 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çanakkale Savaşı, Türk milletinin tarihinde unutulmaz bir iz bırakan, inancın gücünü ve birliğin ayrılığı yendiği kahramanca bir mücadeledir. İşte bu destansı savaşın anlamını ve önemini anlatan bir kompozisyon:


Çanakkale Savaşı: İnancın Zaferi

Çanakkale, tarihe kanla yazılmış bir destandır. Anadan, yârdan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazılan bu destanda, inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gördük. Az rastlanır bir mücadelenin zaferi, Çanakkale’nin ta kendisidir.

Kimi Erzurumlu, kimi Konyalı, kimi Ardahanlı, kimi Urfalı… Sayısız yiğit, omuz omuza savaşarak tarihi yazdı. Önündeki arkadaşının ölümünü görüp onun düştüğü yere -sadece bir dakika sonra öleceğini bile bile- geçen ve gözünü kırpmadan vazifeye atılan askerlerdi onlar. Ölüme atılan asker! Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi: “Bedr’in aslanları ancak senin kadar şanlı idi.”

“57. tümen…” Nur içinde yatıyorsunuz şüphesiz. Şahadet şerbetini içmelerine belki de sayılı saatler kala, derede çamaşırlarını yıkayan ve sebebini soran komutanına da: “Allah’ın huzuruna kirli esvap ile mi çıkayım?” diyen bu tümen, imanın ve teslimiyetin insana dönüşmüş şeklidir mutlaka. “Ben size savaşmayı değil; ölmeyi emrediyorum” emrini verecek ne başka bir komutan gelmiştir bu dünyaya ne de bu emre uyacak başka bir millet.

Türk milletini kolay lokma sanıp Fatih’in kır atını sürdüğü bu kutsal toprakları ele geçirmek isteyen Haçlı zihniyetine atılmış son tokattır Çanakkale. Niye geldiklerini bile bilmeyen Anzak erlerine bile yardım elini uzatmaktan çekinmeyen ve onları da bağrına basan kardeşliğin zaferidir Çanakkale.

Çanakkale, sadece bir zafer değil, aynı zamanda bir direnişin, bir milletin birlik ve beraberlik ruhunun ifadesidir. İşte bu topraklarda yazılan destan, yüzyıllar boyunca unutulmayacak ve milletimizin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...