onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
113 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Eşek arısı bal yapmaz. Eşek arısı, yaban arısı olarak da bilinen bir böcek türüdür. Eşek arıları, bal arılarından farklı olarak, etçil canlılardır. Yani, bitkilerden polen veya nektar toplamazlar, küçük böceklerle beslenirler. Bu nedenle, bal yapmak için gerekli olan malzemeleri sağlayamazlar. Eşek arıları, yuvalarını kağıda benzer bir maddeyle döşerler. Bu madde, çiğnenmiş bitkisel maddelerin tükürükle karışmasından oluşur. Eşek arıları, yuvalarını sadece barınma ve üreme amacıyla kullanırlar. Bal yapma faaliyeti olmadığı için yuvaları sadece az sayıda petek gözünden oluşur.

Ancak, bazı eşek arısı türleri çok az miktarda bal yapabilirler. Bu türler, polen ve nektar toplayarak yavrularını beslerler. Ancak, bu bal miktarı çok azdır ve insanların toplayabileceği kadar değildir. Ayrıca, bu balın tadı ve kalitesi de bal arısı balından farklıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...