onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
83 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Şu sonuçlara ulaşabiliriz:

  • I. Kılıç Arslan, Çaka Bey’i öldürtmek yerine ona destek vermiş olsaydı, belki de Bizans İmparatorluğu’na karşı daha güçlü bir cephe oluşturabilir ve Anadolu’nun Türkleşmesini hızlandırabilirdi. Ayrıca Çaka Bey’in denizcilik faaliyetleri sayesinde Akdeniz’de de etkili olabilir ve Haçlı Seferleri’ne karşı daha iyi direnebilirdi.
  • I. Kılıç Arslan, Çaka Bey’i öldürtmek yerine ona destek vermiş olsaydı, belki de Çaka Bey’in gücü ve hırsı yüzünden kendi devletine zarar verebilir ve onunla rekabet etmek zorunda kalabilirdi. Çaka Bey’in Bizans İmparatorluğu ile ilişkileri de Selçuklu Devleti’nin çıkarlarına ters düşebilir ve iki taraf arasında savaş çıkabilirdi.
  • I. Kılıç Arslan, Çaka Bey’i öldürtmek yerine ona destek vermiş olsaydı, belki de Çaka Bey’in Moğol istilası karşısında Selçuklu Devleti’ne yardım edebilir ve Anadolu’nun Moğol hakimiyetinden kurtulmasına katkı sağlayabilirdi. Ayrıca Çaka Bey’in denizcilik faaliyetleri sayesinde Anadolu ile diğer Türk devletleri arasında irtibat kurulabilir ve Türk birliği sağlanabilirdi.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...