onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
90 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Doğu Bloku’nun dağılmasına rağmen NATO’nun varlığını sürdürmesinin sebepleri çeşitlidir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • NATO, Batılı demokrasiler için ortak bir güvenlik platformu olma özelliğini korumuştur. NATO üyeleri arasında ortak değerler, normlar ve kurallar vardır. NATO, üyelerinin savunmasını sağlamakla kalmamış, aynı zamanda küresel ve bölgesel sorunlara müdahale etmek için de bir araç olmuştur.
  • NATO, Rusya’nın hala bir tehdit oluşturabileceğini düşünmüştür. Rusya’nın nükleer kapasitesi, askeri modernizasyonu, Ukrayna’ya müdahalesi ve diğer komşu ülkelerle ilişkileri NATO’yu endişelendirmiştir. NATO, Rusya’nın saldırganlığına karşı caydırıcılık sağlamak ve müttefiklerinin güvenliğini garanti altına almak için tedbirler almıştır.
  • NATO, yeni güvenlik tehditleri ve zorluklarıyla başa çıkmak için kendini dönüştürmüştür. NATO, terörizm, silahların yayılması, siber saldırılar, enerji güvenliği, iklim değişikliği gibi konulara odaklanmış ve bunlarla mücadele etmek için yeni kapasiteler geliştirmiştir. NATO ayrıca diğer uluslararası örgütler, ortaklar ve aktörlerle işbirliği yapmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...