onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
74 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Devletin inançlar karşısındaki tutumunun, insan haklarına, demokrasiye, hukuka ve laikliğe uygun olması gerektiği söylenebilir. 

Bazı olası tutumlar şunlardır:

  • Devlet, inanç özgürlüğünü tanır ve korur. Devlet, vatandaşlarının inançlarını seçme, değiştirme veya inançsız olma hakkını güvence altına alır. Devlet, inançlara karşı ayrımcılık veya baskı yapmaz veya yapılmasına izin vermez.
  • Devlet, inançlara karşı tarafsızdır. Devlet, hiçbir inancı veya inançsızlığı desteklemez veya kayırmez. Devlet, inançların kamu düzenini, güvenliğini veya başkalarının haklarını ihlal etmesine müsaade etmez. Devlet, inançların eğitim, sağlık, adalet gibi kamu hizmetlerine erişimini engellemez veya zorlaştırmaz.
  • Devlet, inançlara karşı saygılıdır. Devlet, vatandaşlarının inançlarını tanır ve anlamaya çalışır. Devlet, inançların kültürel ve toplumsal zenginliğe katkıda bulunduğunu kabul eder. Devlet, inançların barışçıl ve hoşgörülü bir şekilde bir arada yaşamasını teşvik eder.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...