onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
46 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Solunum sistemi, çeşitli doku ve organların bir araya gelmesiyle oluşan bir sistemdir. Solunum, hücrelerde besin maddelerinin oksijen kullanılarak parçalanması ve enerji üretilmesi işlemidir. Solunum yapmak bütün canlıların ortak özelliğidir.

Solunum sırasında yararlandığımız organlar, burun, ağız, yutak, gırtlak, soluk borusu ve akciğerler olarak bilinmektedir. Burun havayı toplar, soluk borusundan akciğerlere inmesini sağlar ve aynı yoldan geri çıkmasında etkili olur. Ağız, burun tıkalı olduğunda veya yoğun egzersiz yaptığımızda havayı almak için kullanılır. Yutak, ağız ve burundan gelen havayı gırtlağa iletir. Gırtlak, soluk borusu ile yutağı birleştiren bir organdır. Ses tellerini içerir ve konuşmamızı sağlar. Soluk borusu, gırtlaktan başlayarak akciğerlere kadar uzanan bir borudur. Havanın akciğerlere ulaşmasını sağlar. Akciğerler, göğüs boşluğunda bulunan iki adet süngerimsi organdır. Havanın alınıp verilmesini sağlar. Oksijenin kana geçmesini ve karbondioksitin kandan atılmasını sağlar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...