onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
70 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Muhammed’in peygamber olarak görevlendirilmesi, 40 yaşında, 610 yılında gerçekleşmiştir. O dönemlerde Hz. Muhammed, toplumun kötülüklerini görerek, toplumdan uzaklaşmaya başlamış ve daha çok yalnız kalmayı tercih etmiştir. Sürekli olarak Hira mağarasına çekilir ve burada inzivaya çekilirdi.

Miladi takvime göre 610 yılında, Hz. Muhammed yine Hira mağarasında iken Cebrail (A.S) tarafından bir emir geldi. Cebrail (A.S) tarafından gelen ilk emir “Oku!” idi. Hz. Muhammed başta çok korkmuş ve “Ben okuma bilmem” diyerek yanıt vermiştir. Daha sonra ısrarla Cebrail (A.S.) “Oku!” diyerek alak süresini okumuştur. Hz. Muhammed, Allah tarafından verilen bu emri yerine getirmeye başlayarak çevresindeki herkesi bu dine davet etmiştir.

Bu olaylar silsilesi, Hz. Muhammed’in peygamber olarak görevlendirilmesini tetiklemiştir. İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed, bu göreviyle insanları hem dünyada hem de ahirette mutluluğa ve huzura erdirecek yolu göstermek ve bu yolda onlara rehberlik ederek onları Cehennemden kurtarıp sonu mükafat olan Cennete ulaştırmak için görevlendirilmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...