onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
47 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) son peygamber olması, Allah’ın insanlığa gönderdiği son dinin İslam ve son peygamberin Hz. Muhammed olduğunu ifade eder. Bu, ondan sonra bir daha peygamber gelmeyeceği anlamına gelir. Kur’an-ı Kerim, ilahi mesaj zincirinin, peygamberlik ve vahiy müessesesinin onunla sona erdiğini kesin bir biçimde bize haber vermektedir.

Hz. Muhammed’in son peygamber oluşu, kendisinden sonra peygamberlik halkasının devam etmeyeceği, kıyametin yakın olduğunu göstermesi ve tüm insanları kapsayan bir peygamber olduğunun göstergesidir. İnsanlık, o son peygamberin getirdiği kitap ve din ile olgunluğa erişmiş, artık yeni peygamberlere ve vahiylere ihtiyaç kalmamıştır. Toplumun gelişmesi ve ahlâken yükselebilmesi için yapılacak şey, Hz. Peygamberin getirdiği kitaptan hidayet aramak, Kur’an’a ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak ve gereğince yaşamaktır.

Son peygamber olan Hz. Muhammed’in özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hz. Peygamber yaratılmışların en üstünü ve en hayırlısı, Allah’ın en sevgili kuludur.
  • Onun peygamberliği yalnız kendi çağındaki insanları değil kıyamete kadar gelecek bütün insanlığı kapsamına alır yani evrenseldir.
  • Peygamberimizin peygamberliği kıyamete kadar sürecektir.
  • O, son peygamber olunca, onun getirdiği dinin de en son ve en mükemmel din olması tabiîdir. İslamiyet önceki dinlerin hükmünü kaldırmıştır. İslâm, kıyamete kadar en son ve en mükemmel din olarak devam edecektir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...