onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
50 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Adalet, birey ve toplum için büyük öneme sahiptir. İşte bazı nedenler:

  1. Bireysel Açıdan Adalet: Adalet, hak ve sorumlulukların farkında olarak özgür bir hayat için uyulması gereken kuralların bilincinde olarak bir şeyi yerli yerinde tutmak, kullanmak anlamlarına gelir. Adalet, hakkı, haklı olana vermek ve zulme karşı koymak demektir. Adil bir bireyin adil bir toplum düzeni içinde yaşaması suç oranının düşmesi, kaosun yaşanmaması, kargaşanın olmaması, hakların sağlanması, zulmün önlenmesi, mağdur, muhtaç ve mazlum kimselerin olmaması anlamına gelmektedir.

  2. Toplumsal Açıdan Adalet: Adalete önem verilmeyen toplumlarda insanlara eşit davranılmaz. Bu durumda bazı insanlar kendisine haksızlık yapıldığı kanaatine varır. Adaletin gerçekleşmediği toplumlarda, işlenen suçlar cezasız kalır. Adaletin sağlandığı durumlarda insanlar arasında güven, birlik, beraberlik, dayanışma olur.

Bu nedenle, adaletin sağlanması hür ve müreffeh bir cemiyet hayatının yaşanması gerekir. Böylece güven ve barış ortamı korunur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...