onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Fen ve Teknoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

İşletim sistemi, bilgisayarda çalışan tüm donanım birimlerini ve uygulama yazılımlarını yönetip kontrol ederek bilgisayarı daha kolay kullanmamızı sağlayan sistem yazılımları bütünüdür. İşletim sistemi, uygulama programları ve bilgisayar donanımı arasındaki iletişimi sağlamaktadır. İşletim sistemi, bilgisayarın performansını, güvenliğini, kararlılığını ve kullanılabilirliğini etkiler. İşletim sistemi, aynı anda birden fazla görevin yerine getirilmesini sağlayabilir. Bu sistemde, tek bir programın aynı anda çalışmasına izin verildiğinde; sistem, tek bir görevi sistemin altında gruplandırabilir. Bu tür sistemler, bir Çoklu-görev işletim sistemi olarak sınıflandırılabilir.

İşletim sistemleri, farklı özelliklere ve amaçlara göre çeşitli türlere ayrılabilir. Örneğin, gerçek zamanlı işletim sistemi, gerçek zamanlı uygulamaları çalıştırmayı amaçlayan çok görevli bir işletim sistemidir. Gerçek zamanlı işletim sistemi, olaylara hızlı ve tahmin edilebilir bir tepki vermesi gerektiği için özel zamanlama algoritmalarında kullanılır. Gerçek zamanlı işletim sistemlerine örnek olarak QNX gösterilebilir. Çok kullanıcılı ve tek kullanıcılı işletim sistemi ise aynı anda birden fazla kullanıcının veya tek bir kullanıcının bilgisayarı kullanmasına olanak tanıyan işletim sistemidir. Çok kullanıcılı işletim sistemlerine örnek olarak UNIX, Linux ve Windows Server gösterilebilir. Tek kullanıcılı işletim sistemlerine örnek olarak ise Windows 10, macOS ve Android gösterilebilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...