onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
66 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 249 Cevapları 

Çizgi film karakterlerinden esinlenerek oyuncaklar üretilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Söyleyiniz.

Cevap:

Çizgi film karakterlerinden esinlenerek oyuncaklar üretilmesi hakkında farklı görüşler olabilir. Bazıları bunun çocukların hayal gücünü teşvik ettiğini ve eğlendirdiğini düşünebilir. Bazıları ise bunun çocukların gerçeklik algısını bozduğunu ve bazı çizgi film karakterlerinin kötü örnek oluşturduğunu savunabilir.

Örneğin, bir çalışmada, çizgi film karakterli oyuncaklarla oynayan çocukların, karakterli olmayan oyuncaklarla oynayan çocuklara göre daha fazla yaratıcı ve sosyal davrandıkları bulunmuştur. Başka bir çalışmada ise, çizgi film karakterli oyuncaklarla oynayan çocukların, karakterli olmayan oyuncaklarla oynayan çocuklara göre daha fazla şiddet eğilimli ve bağımlı oldukları gözlemlenmiştir.

Bu sonuçlar, çizgi film karakterlerinden esinlenerek oyuncaklar üretilmesinin hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, bu tür oyuncakların üretimi ve pazarlaması, çocukların dengeli bir şekilde oyun ve eğitim arasında denge kurmalarını sağlamak için dikkatle yönetilmeli ve denetlenmelidir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 250 Cevapları 

Geçmişte popüler olup günümüzde popülerliğini yitiren müzik, film vb. bildiklerinizi söyleyiniz.

Cevap: 

Müslüm Gürses, Coşkun Sabah şarkıları, Gora filmi

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 249 Cevapları 

Günümüzde yayınlanan dizi veya sinema filmlerinde bunlara benzer olumsuzluklar var mıdır? Varsa nelerdir? Anlatınız.

Cevap: 

Türk örf ve âdetlerine, kültür, kimlik ve yaşam şekline uygun olmayan bir aile yaşantısı, Türk toplumunda varmış gibi anlatılmaktadır. Çok zengin evlerde yaşayan insanlar ve değişik kültürlere ait kutlamaları yapan gençler ve gençlerin birbirleri arasındaki ilişkiler bunlara benzer olumsuzluklardır.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 252 Cevapları 

Hazır yemek tarzı yiyeceklerin zararları hakkında neler biliyorsunuz? Söyleyiniz.

Cevap:

Hazır yemekler genellikle besin değeri düşük, kalori, yağ, tuz ve şeker bakımından yüksek yiyeceklerdir. Bu nedenle kilo alımına, diyabete, kalp hastalığına ve kansere neden olabilirler.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 253 Cevapları 

Popüler kültürün hayatınızdaki etkisini yorumlayınız.

Cevap:

Popüler kültür, toplumun çoğunluğunun ilgi duyduğu, tüketim ve eğlence odaklı bir kültür biçimidir. Hayatımızdaki etkisi ise hem olumlu hem de olumsuz yönde olabilir. Olumlu yönde, popüler kültür bize gündelik hayatın stresinden uzaklaşma, eğlenme, yeni şeyler öğrenme ve farklı insanlarla iletişim kurma imkanı sunar. Olumsuz yönde ise, popüler kültür bizi yüzeysel, eleştirel olmayan, tüketim bağımlısı ve kültürel çeşitliliğe kapalı birer birey haline getirebilir. Popüler kültürün hayatımızda bu etkilerini göz önünde bulundurarak, onu eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmeli ve seçici bir şekilde tüketmeliyiz.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...