onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
119 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Augustinus, kötülük problemine özgün bir yaklaşım getirmiştir. Ona göre, kötülük bir ‘şey’ değil, bir 'şey’in eksikliği veya noksanlığıdır. Augustinus, Tanrı’nın her şeyi yarattığına inanırken, Tanrı’nın kötülüğü yarattığına inanmaz.

Augustinus’a göre, insanlar akılcı ve özgür iradeye sahip varlıklardır. Tanrı’nın akıllı varlıklar yaratması için onlara özgür irade vermesi gerekmektedir. Özgür irade, seçim yapma gücüne sahip olmayı içerir ve bu seçimler arasında iyi ve kötü arasında bir seçim yapmak da vardır. Bu nedenle, Tanrı ilk insan olan Adem’in kötüyü iyiye tercih edebileceği olasılığını da açıkta bırakmak durumundadır.

Augustinus, Tanrı’nın her zaman iyiyi emrettiğini ama insana irade vermek suretiyle iyiyi veya kötüyü seçme özgürlüğünü de tanıdığını belirtir. Ona göre kötülük, irade zayıflığından kaynaklanır. Augustinus, kötülük problemine Hristiyanlık çerçevesinde cevap vermiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...