onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
34 kez görüntülendi
Fen Bilimleri kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 242 801

Yerçekimini ilk bulan kişi olan Isaac Newton dur. Bu yasayı 1687 yılında, Principia adındaki kitabıyla duyurmuştur.

Newton, yerçekimi nasıl oluşur sorusu için yaptığı araştırmada; kütleler arasında çekim gücü olduğunu ve bu gücün kütlelerin ağırlığı ile doğru orantıda olduğunu söyler.

Kuvvetin gücü ağırlıklarının arasındaki mesafenin karesi ile ters orantıdadır. Yani kütlelerin aralarındaki mesafe ne kadar artarsa çekim gücü o kadar azalacak, boyutları ne kadar artarsa çekim gücü de o kadar artacaktır.

Bu basit denklemden anlayacağımız üzere; dünyamız üzerinde bulunan her maddeyi kendi merkezine doğru çekebilen büyük bir güce sahiptir. 1916 yılında, Albert Einstein açıkladığı genel görelilik teorisinde Newton’a destek vermiştir.

Bir gün bir elma ağacının altın oturan Isaac Newton’un kafasına bir elma düşer ve yerçekimi kanunu bulunmuş olur. Elmanın neden yukarı değil de yere düştüğü ve gökyüzündeki cisimlerin nasıl orada asılı durduğu gibi soruları kendine sormaya başlayan bilim insanı, uzun süren çalışmalar sonucu bu buluşunu formül haline getirmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...