onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Garip Akımı, Türk edebiyatında 1940’lı yıllarda ortaya çıkan bir şiir akımıdırGarip Akımı, Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat Horozcu ve Melih Cevdet Anday tarafından başlatılmıştırGarip Akımı, ölçü, kafiye ve dörtlük uygulamasına karşı çıkmıştırGarip Akımı’nın temel özellikleri arasında günlük konuşma dilinin şiire uygulanması, sade ve yalın bir dil kullanımı, halk şiirinden faydalanma, sıradan insanların hayatından esinlenme, şiirde söz ve anlam oyunlarından kaçınma yer alırGarip Akımı, Türk şiirinde yenilikçi bir anlayışın öncüsüdür ve Türk şiirinde önemli bir yere sahiptir.

Garip Akımı'nın özellikleri:

Garip Akımı, Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat Horozcu ve Melih Cevdet Anday tarafından başlatılmıştırGarip Akımı, ölçü, kafiye ve dörtlük uygulamasına karşı çıkmıştırGarip Akımı’nın temel özellikleri arasında günlük konuşma dilinin şiire uygulanması, sade ve yalın bir dil kullanımı, halk şiirinden faydalanma, sıradan insanların hayatından esinlenme, şiirde söz ve anlam oyunlarından kaçınma yer alırGarip Akımı, Türk şiirinde yenilikçi bir anlayışın öncüsüdür ve Türk şiirinde önemli bir yere sahiptir.

Garip akımı temsilcileri

Garip akımı temsilcileri Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday‘dır. Orhan Veli, “Garip” adlı şiir kitabının önsözünde hece ölçüsü ve uyağın şiiri yozlaştırdığını savunmuştur. O, şiirin insanın beş duyu organına değil, beynine seslenen bir sanat olduğu görüşünü benimsemiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...