138 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 201, 202, 203, 204 Cevapları - Sevgi Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
♦ tarafından

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 201 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki dikdörtgenin köşelerini adlandırınız. Adlandırmadan yararlanarak noktalı yerlere köşe ve kenar ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:

image

2. Aşağıdaki üçgenlerden ikizkenar üçgen olanı işaretleyiniz.
Cevap

image

3. Yandaki açınım ile aşağıdakilerden hangisi oluşturulabilir?
Cevap:

image

4. Yanda izometrik kâğıda eş küplerle çizilmiş modelin birimküplerle oluşturulmuş hâli aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap

image

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

 (D) Üçgenleri kenar uzunluklarına göre eşkenar, çeşitkenar ve ikizkenar üçgen diye sınıflandırırız.

(Y) Bir açıyı kenarlarından birinin üzerindeki noktayı belirten büyük harfle isimlendiririz.
(D) Her yönde sınırsız genişlediğini düşündüğümüz düz yüzeylere düzlem denir.
(Y) Ölçüsü dik açıdan küçük olan açılara geniş açı denir.


6. Yandaki şekle göre aşağıdaki gösterimlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D. MZN

7. Aşağıdaki açıları açıölçeriniz ile ölçünüz. Bulduğunuz ölçüleri noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

image

8. Aşağıdaki açıların altına dar, dik, geniş ve doğru açı ifadelerinden uygun olanı yazınız.
Cevap:

image

4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıdaki kareli kâğıda 65° lik T açısını çiziniz.
Cevap:

image

10. Aşağıdaki şeklin simetri doğrularını çiziniz.
Cevap:

image

11. Aşağıdaki geometrik şekillerin simetrilerini verilen doğrulara göre çiziniz.
Cevap:

image

12. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(D) Cetvelimizin kalınlığını milimetre birimi ile ölçeriz.
(Y) Çeşitkenar üçgenin iki kenarı aynı uzunluktadır.
(Y) EDF ‘nı F veya E biçiminde de gösterebiliriz.
(D) 1 cm = 10 mm’dir.


4. Sınıf Matematik Sevgi Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

13. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayı ve birimleri yazınız.
Cevap:

1 m = ….100…. cm
1 cm = 10 …mm….
1 000 m = …1…. km

….4… m = 400 cm


14. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A. 8 cm = 800 mm

15. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap: 

6 000 m = ….6… km
5 400 cm = …54…. m
42 cm = ….420… mm


16. Bir adımınızın uzunluğunu aşağıdaki birimlerden hangisi ile tahmin etmek daha uygun olur?
Cevap: B. cm


17. Aşağıdaki çizginin uzunluğunu en uygun ölçme birimi ile tahmin ediniz. Sonra ölçme yapınız. Bulduğunuz sonuç ile tahmininizi karşılaştırınız.
Cevap: 

Tahminim : …10 cm….
Ölçme sonucu : …13 cm….


18. Bir terzi, 9 m’lik kumaştan 72 cm’lik parçalar kullanarak 6 etek dikti. Kumaştan geriye kaç santimetrelik parça kalmıştır?
Cevap: C. 468
9 m→ 900 cm

72 . 6 = 432
900 – 432 = 468


19. 1 km 600 m uzunluğundaki telefon kablosunun 950 m’si kullanılmıştır. Geriye kaç metre telefon kablosu kalmıştır?
Cevap: A. 650
1 km 600 – 950 m = 650 m

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...